Pécsi Tudományegyetem

Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
1. Számú Általános Iskolája

 

Angol


Korunkban az angol nem pusztán egy az idegen nyelvek közül, hanem a különböző kultúrák közötti közvetítő nyelv. Ez a közvetítő szerep a tudományok, a művészetek, az oktatás, a kereskedelem és a politika világától egészen a mindennapi emberi kapcsolatok ápolásáig terjed. Talán e tény tömeges felismeréséből fakad az iskolánkba jelentkező tanulók szüleinek igénye, hogy gyermekeik már egészen fiatal korban olyan angol nyelvtudásra tehessenek szert, amilyenre nekik maguknak legtöbbnyire csak felnőttként adódott lehetőségük.

Tanulóink számára a magasabb óraszámú nyelvoktatás mellett számos lehetőségük van a nyelvgyakorlásra. Ízelítő tevékenységeinkből:

Minden év márciusában rendezzük meg elhunyt kollégánkra emlékezve a Sebők Gábor Emlékversenyt.

Versenyünk legfontosabb eleme a vidámság, ahol a gyerekek amellett, hogy idegen nyelven kommunikálnak, egy tartalmas, jókedvű délutánt töltenek együtt. A verseny talán legnépszerűbb pontja a csapatok jelenetei, amelyre előre készülnek a gyerekek. Tavalyi produkciókból: 

Tanulóink közül sokan szívesen vesznek részt levelező vagy internetes nyelvi versenyeken is. 

Az On-Lion. ELC és a Mozaik nyelvi versenyek feladatai ösztönöznek a kutató munkára, melynek során a gyerekek tudása bővül. Ezek az egész éven át tartó versenyek tanulóinktól kitartást igényelnek, a folyamatos munka elismerést érdemel.

Drukkolunk a résztvevőknek, reméljük, lesz lehetőségük a döntő fordulóban is résztvenni!

 

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy tanulóink lehetőséget kapjanak a nyelv tanórán kívüli használatára.  A tanórai munka nyomon követését segíti   weboldalunk, amelyen a segédanyagokon kívül hasznos linkeket is találnak tanulóink. Az oldal elérhető itt.

 

 

Az eTwinning az európai iskolák közössége. Egy olyan biztonságos internetes felület, ahol a különböző országok iskolái kapcsolatba léphetnek egymással, közös projekteken dolgozhatnak. Nagyszerű lehetőség az élő nyelvhasználat során egymás kultúrájának megismerésére is. 

Iskolánk harmadik éve vesz részt a programban. ETwinning klubunk tagjai aktívan és lelkesen dolgoznak. Foglalkozásainkon a kapcsolatteremtés mellett a Web2.0 eszközök használatával ismerkedünk. 

2015/2016. tanév projektjei

 

 

Tanulmányi kirándulás Angliába

Hetedik és nyolcadik osztályos tanulóink számára minden második tanévben szervezzük meg angliai tanulmányutunkat.

A kirándulás során a gyerekek egyhetes nyelvtanfolyamon vesznek részt majd két napot londoni városnézéssel töltenek.

 

 

Thoughts and memories - búcsúzó nyolcadikosaink gondolatai

 

 
You shall not pass!