Passzold vissza, tesó!

 

pvt01​​​​​​​

Negyedik éve fut a Passzold vissza, Tesó! elnevezésű program, amelyet a Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet közösen hirdetett meg. A kampány egyre népszerűbb, 2018 óta több mint 640 helyszínen, összesen 2,5 tonna mobiltelefont gyűjtöttek a résztvevők.

Az együttműködő szervezetek célja a kampánnyal, hogy minél több adatmentes, már nem használható mobilkészüléket, GPS-t vagy táblagépet és ezekhez használt töltőket vegyenek át adományként, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot és segítve ezáltal a kongói főemlősök élőhelyének megmentését és a helyi közösségek életét.

A PTE Zöld Egyetem programja két éve csatlakozott a kampányhoz. Az idén meghirdetett verseny június 5-vel, a Környezetvédelmi Világnappal zárult. A PTE három pécsi gyakorló iskolája, Pécsi Leőwey Klára Gimnázium, Pécsi Egyházmegye Szent Mór Iskolaközpont idén tavasszal 461 db, csaknem 50 kg használaton kívüli készüléket gyűjtött össze.

Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy iskolánk 3.c osztálya a városi verseny második helyezettje lett. A jól megérdemelt jutalmat az osztály nevében Fernandez-Kaiser Alejandra, Pauler Szilárd tanulók, ill. Józsa Tímea osztályfőnök vehette át Kulcsár Tündétől, a Zöld Egyetem programkoordinátorától, valamint Decsi Istvántól, a PTE kancellárjától. A díjátadásról az egyetemi újság, az UNIV PÉCS is részletesen beszámolt.

Gratulálunk a 3. c-seknek!

 

pvt02​​​​​​​

 

2021-06-11