Tisztítsuk meg az Országot!

 

TMO.02

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság is csatlakozott az illegális hulladéklerakók felszámolását célzó, „Tisztítsuk meg az Országot!" elnevezésű országos akciótervehez. A projekt részeként, a Főigazgatóság jóvoltából a mi tanulóink is megismerhették a programot. A rendhagyó foglalkozáson iskolánk három osztályának 50 tanulója vett részt. Első lépésként a népszerű énekesnő, Lola narrációjában néztünk meg egy kisfilmet a témával kapcsolatban.

A tanulók nagy érdeklődéssel figyelték a videót. Elcsodálkoztak azon, hogy a hazai vizekben milyen hatalmas mennyiségű hulladék halmozódik fel. A film végén több kérdést is feltettek, számos hozzászólást megfogalmaztak:
-    Miért dobálják el a szemetet az emberek?
-    Miért nem a kukába dobják? 
-    Ha nincs kuka a környéken, vigyék haza a szemetet, és dobják ki ott.
-    Ha mindenki kulacsot használna, nem lenne ennyi PET palack a világon.
-    Szegény állatok, akik a nádasban élnek…
-    Nagyon jó, hogy sok embernek fontos a környezet védelme.
-    Okos volt, aki feltalálta ezeket a munkagépeket, hogy olyan helyekről is ki tudjuk szedni a szemetet, ahova mi nem férünk be.

Ezután a témához kapcsolódóan – Józsa Tímea tanítónő összeállítása alapján – tableten és okostelefonon végeztek interaktív feladatokat a gyerekek. https://learningapps.org/watch?v=peu12rszn18 A projekt zárásaként a résztvevő diákok egy felhívást, ill. hirdetést készítettek.


Köszönjük az Országos Vízügyi Főigazgatóságnak a programban való részvétel lehetőségét, mellyel hozzájárulhattunk tanulóink környezettudatos szemléletének formálásához!

TMO.03​​​​​​​

Józsa Tímea, Tóthné Richter Gabriella, Fehér Sarolta tanítók

2020-12-10