Ujjady Gabriella

Ujjady Gabriella
e-mail
ujjady.gabriella@pte.hu
Osztálya
Munkaközösség
Az alábbi osztályokban tanít:
Egyéni fogadóórát tart
Kedd 10:35-11:20

Ujjady Gabriella vagyok, 25 éve dolgozom tanítóként. Hiszem, hogy gyermekeket tanítani az egyik leghálásabb hivatás.

A gyerekek nevelését és oktatását szorosan összekapcsolódó egységnek tekintem és törekszem a tanulóim teljeskörű személyiségfejlesztésére. Az osztályban igyekszem megbízható, biztonságos, harmonikus légkört teremteni. Célom, hogy a gyerekek szeressenek iskolába járni, nyitottak legyenek a körülöttük lévő világra, öröm legyen számukra a tanulás. Vallom, hogy minden gyermek érték, sikereiket én is sikerként élem meg.

Munkám során törekszem arra, hogy tanítványaim változatos munkaformákban és módszerekkel tanuljanak, gyakran választom a kooperatív tanulás lehetőségét. Sokat dolgoztatom a gyerekeket párban és csoportban, mert úgy tapasztalom, hogy ez a munkaforma rendkívül hatékony. Odafigyelek arra, hogy a gyerekek saját tempójukban fejlődhessenek, a lemaradókat felzárkóztató foglalkozásokon segítem, a tehetségeseket versenyekre készítem fel, és osztozom velük a siker okozta örömökben. Munkámban kiemelt szerepet kap az olvasóvá nevelés. Nagy öröm számomra, ha a gondjaimra bízott gyerekek szeretnek olvasni. 

Egymást segítő, támogató, összetartó közösség kialakítására törekszem, tanítványaimmal sokat beszélgetek. Tanóráimon mindig fontos szerepet kap a játék, a játszva tanulás. 

A sikeres neveléshez elengedhetetlennek tartom a szülőkkel való jó kapcsolat kialakítását, hiszen a célunk közös.