Richter Gabriella

Richter Gabriella
e-mail
richter.gabriella@pte.hu
Osztálya
Az alábbi osztályokban tanít:
Egyéni fogadóórát tart
Szerda 10.35-11.20

Richter Gabriella vagyok, 1995 óta dolgozom tanítóként, emellett német nyelvet is tanítok osztályomban. Már középiskolásként eldöntöttem, hogy pedagógusként szeretnék dolgozni. A 6-10 éves korosztályt éreztem közel magamhoz, ezért választottam a tanítói hivatást. 

Munkámat az egyéni bánásmód, az életkori sajátosságok figyelembevétele és a türelem határozzák meg. Tanóráimon előnyben részesítem a játékosságot, hagyományos és digitális formában is. Fontosnak tartom a gyermekek motiváltságának növelését, ezért változatos munkaformákat és módszereket alkalmazok a tanítványaimmal való tevékenységek során. Az élményközpontú tanulás hatására a gyerekek jó hangulatú órákon szerezhetnek ismereteket. Hiszek a kooperációnak, az egymás meghallgatásának, a különböző vélemények összehangolásának erejében a tanulási folyamat során. Ez az osztályközösség fejlesztésében is fontos iránymutató: a közös programok, együttes élmények ezt erősítik.

Céljaim eléréséhez nagyon fontosnak tartom a szülőkkel való jó kapcsolat kialakítását. 

A hagyományos oktatási rendszerű osztályban (délelőtt tanóra, délután napközi) kolléganőmmel, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a gyerekek szeressék az iskolát, képességeik kibontakozhassanak és megtalálják azt a területet, amiben kimagaslóan tudnak teljesíteni.