Code Week - Code Night

Október 11. és 16. között immár második alkalommal rendeztek lelkes kollégáink a Code Week-hez kapcsolódó többfordulós versenyt és vetélkedőt. Idén is egy kerettörténet köré szerveződtek a robotikával, kódfejtéssel, kódolással kapcsolatos ügyességi vagy logikai feladatok. Az idei évben a felső tagozatosoknak, különböző kihívásokat teljesítve ártalmas számítógép vírusoktól kellett megmenteniük tanáraikat, mielőtt "tandroid"-okká válnának.
A péntek éjszakai Code Night-ra a héten a legtöbb pontot szerző nyolc csapat jutott be. A döntőben a csapatokra egy szabadulószoba és egy robotikai feladat várt. Végül a TriCode csapatnak (Laczik Zsombor, Huba Zsombor és Csathó Gergely, 7.a). sikerült leggyorsabban célba juttatnia a vírusokat leggyőző kis robotot.
Idén az alsós csapatok is versenybe szálltak: a kisebbek egész héten át kereshették az iskola különböző pontjain elrejtett logikai feladványokat és gyűjthették a pontokat, hogy megtalálják az eltűnt EuRoby-t.
Azok sem maradtak ki a Code Weekből, akik nem neveztek a kódfejtő versenyre, hiszen robotos szelfiket és saját készítésű robotokat is vártunk a héten, melyek közül diákzsűri fogja kiválasztani a legérdekesebb alkotásokat.
A hét közepén pedig alsósok, felsősök közösen járták el a Kódtáncot.
A Code Week-hez kapcsolódva az osztályoknak tudatos internet-használattal kapcsolatos foglalkozásokat is szervezünk, a szülőket pedig Internetbiztonsági előadásra és fórumra várjuk okt. 20-21-én.

​​​​​​​

2021-10-17