Nyertünk a mozgással!

 

ESSD.01​​​​​​​

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által 2006-ban elindított diáksportnap az elmúlt években európai kezdeményezéssé vált, és ma már több mint 40 európai országban szervezik meg szeptember végén a magyar jó gyakorlatból kinőtt Európai Diáksport Napját (European School Sport Day®, ESSD), mely évről-évre a testmozgással és az egészségtudatos életvezetéssel összefüggő fókusztémákat dolgoz fel.

Az ESSD-re regisztráló iskolák hagyományosan azt vállalják, hogy az eseményhez kapcsolódóan 120 perces mozgás- és sportprogramot szerveznek a tanulóknak a lehető legtöbb osztály bevonásával. 

​​​​​​​

Az MDSZ ebben az évben a szabadtéri mozgás, az utcai sportok fontosságát kiemelve egy másik jeles nappal kötötte össze az ESSD kezdeményezést: az idén először rendezték meg ugyanis hazánkban az Open Streets Day programokat, amelyen arra biztatták a tanulókat és iskoláikat, hogy szeptember 20-án, vagy annak környékén keressenek lakókörnyezetükben szabadtéri lehetőséget a testmozgásra, és ott szervezzenek maguknak sportprogramot. A két esemény témahétté bővült, amely az „Iskolák mozgásban 2020 – egy nap nem elég” címet kapta. 

Idén azok az iskolák számíthattak komolyabb díjazásra, akik mindkét eseményre regisztráltak, és 2020. október 22-ig fényképes beszámolót küldtek tevékenységükről. A résztvevők kreativitását, valamint a feltöltések gyorsaságát szakmai zsűri pontozta. Az első 100 iskola, amely mind az Open Streets Day sporteseményéről, mind pedig az ESSD aktivitásáról beküldte a beszámolóját, 60.000,- Ft értékű labdacsomag jutalomban részesült.

OSD.01

A programok népszerűségét jelzi, hogy az ország 1.400 iskolája küldte el pályázati anyagait a szervezők számára. A napokban értesültünk róla, hogy Pécsről összesen két intézmény jutott be az első száz díjazott közé. Az egyik a mi iskolánk lett!

Büszkék vagyunk a testnevelés munkaközösség tagjaira, akik a gyerekkel együtt elérték ezt a nagyszerű eredményt. A siker kovácsai: Klencsár Dezső, Szegediné Resz Ildikó, Telek István és Hegyi Zsombor.

Gratulálunk!

az iskolavezetés

Az esemény részleteiről itt és itt olvashat bővebben.

2020-12-09