Sportos alsó tagozat

Az alsó tagozatos osztályok a Magyar Diáksport Napjához kapcsolódóan sok-sok mozgással töltötték szeptember utolsó napjait.
Szeptember 22-én, a napköziben idén is megrendeztük a Sportdélutánt az Európai Diáksport Napja alkalmából, hét alsó tagozatos osztály részvételével. A gyerekek az aszfaltra felrajzolt pályákon rollereztek, közben megismerkedtek néhány alapvető közlekedési szabállyal (pl. elsőbbségadás). A focipályán pedig sorversenyeket rendeztünk, ahol a csapatok összemérhették ügyességüket. A közös sportolás minden résztvevő számára jó hangulatban telt. 
Szeptember 29-én a Magyar Diáksport Szövetség felhívására rendezendő Sportnapok kapcsán sportágismertetőn vett részt az alsó tagozatos osztályok közül az 1.a, 1.b., 2.a, 2.b, 3.a, 3.c, 4.a és 4.b osztály. PTE TTK sportcsarnokban. 6 állomáson 15- 20 fős csoportokban ismerkedhettek meg a gyerekek a különböző sportágak alapgyakorlataival, mozgásformáival. Hallgatók és edzők mutatták be az asztalitenisz, a birkózás,  a cheerleading, a labdarúgás, a röplabda és a vívás világát a gyerekeknek. 

Alsós tanítóinknak és napközis kollégáinknak köszönjük a lelkes szervezést és a részvételt!

2022-10-03