HATÁRTALANUL - 2022 HAT-KP-1-2021/1

A Határtalanul! program keretében április végén intézményünk 7. évfolyamos tanulóinak nyílt lehetősége ellátogatni Erdély csodálatos vidékeire. A diákok az öt nap alatt felkeresték a történelmi Magyarország fontos erdélyi helyszíneit; megcsodálták a Kárpátok mesébe illő természeti szépségeit és az erdélyi települések gazdag kulturális örökségét.

Jártak Aradon, ahol megkoszorúzták a Szabadság-szobrot, majd Marosillyén meglátogatták Bethlen Gábor szülőházát. Megnézték Déva várát és a Hunyadi család egykori várát Vajdahunyadon.

Egy rövid szászföldi – nagyszebeni városnézés – kitérőt követően Székelyföldet barangolták be a gyakorlósok. Medgyes, Fehéregyháza, Székelyudvarhely, Güdüc, Szejke, Korond és Farkaslaka voltak a hosszú, de tartalmas napok állomásai. Közben a Békás-szoros és a Gyilkos-tó vidékét bejárták, a tordai sóbányában sétáltak, míg a Tordai-hasadékban nagyot túráztak. Az ötödik nap Kolozsvárott, Körösfőn és Nagyváradon zárult. 

Köszönet mindenért Szegediné Resz Ildikó, Wünsch-Tóth Eszter. Papp Veronika, Papp Zoltán, Ott Gábor és Vati Tamás kollégáinknak és Sankó Gyatsa idegenvezetőnek.

2022-05-13