Író-olvasó találkozó

Iskolánkban már alsó tagozaton nagy hangsúlyt fektetünk az olvasóvá nevelésre, kollégáink kortárs gyermekirodalmi művekkel, érdekes, változatos feladatokkal igyekeznek közel hozni és megszerettetni a gyerekekkel a könyvek és az olvasás világát. Több éves hagyományunk, hogy igyekszünk iskolánkban vendégül látni a könyvek szerzőit, beszélgetések, író-olvasó találkozók keretében.
A legutóbbi ilyen alkalmon, március 30-án Kertész Erzsi írónővel találkozhattak az alsós gyerekek. Az írónő az 1-2. évfolyamnak a Már tudok olvasni sorozat köteteiből, Fény Sebestyénről, Ludmilláról, A Göröngyös úti iskoláról és az Éjszakai kertről mesélt. A 3-4. évfolyamnak pedig a Panthera-kötetekről, a Négy madár titkáról és A sárkány nyomában és a Mindig másnap! című könyvekről. Mivel több osztálynak is közös olvasmánya valamelyik kötete, sok kérdésük volt a gyerekeknek. Utána hosszasan dedikálta a könyveit az írónő.
Ezúton is nagyon köszönjük Kertész Erzsinek, hogy elfogadta meghívásunkat, Oszoli-Pap Márta kolléganőnknek pedig a szervezést!

2022-04-19