Sikerek magyar nyelvből

Iskolánk tanulói kimagasló eredményeket értek el idén magyar nyelvből a Bolyai Csapatversenyen. Két csapatunknak is sikerült megszereznie a megyei első helyet és ezzel bejutott az országos döntőbe.

Országos döntőbe jutott az ötödikes csapatok közül a "Nyelvtörő Négyes": Marosvölgyi Anna, Késmárky Gréta, Lipcsei Dániel és Major Botond, felkészítőjük Dezső Emőke.
Szintén országos döntős a nyolcadik évfolyamon a "A nyelvtan ördögei" nevű csapat: Kumánovics Lilla, Fodor Barnabás, Hornok Máté, Torma Dániel, felkészítőjük Szabolcsi Marcell.
​​​​​​​
A harmadikosok között ötödik helyet szerezett az "ABC védelmezői": Ary Kata, Gáll Laura, Pallai-Wéber Emma és Szabó Dávid, felkészítő tanáruk Rózsavölgyiné Kutasi Anikó.
A negyedikesek versenyében, holtversenyben megyei 3. helyen végzett a "Nyelvtanuló" csapat: Késmárky Flóra, Marosvölgyi Zsófia, Végh Blanka Róza és Fischer Lea, és a "Versenylovak" csapat: Tamacz Alina, Juhász Panna, Rochi Liza és Csúcs Liza. Mindkét csapat felkészítője Tőkés Erika.
Az ötödik évfolyamon megyei 6. helyezett lett a "Fantasztikus Négyes": Török Lilla, Járai Dávid, Chen Ziyu és Gelányi Zita, felkészítőjük Papp Veronika.
A hetedikes csapatok közül negyedik helyen végzett az "IrodaLombik" csapat: Jakab Eszter, Laczik Keve, Laczik Zsombor és Huba Zsombor, felkészítőjük Papp Veronika, és hatodik helyen végzett  a "Nyelvtantücskök" csapata: Theisz Anna, Ács Lili, Molnár Anna és Gajdus Márton, felkészítőjük Papp Zoltán. 

A csapatoknak és a felkészítő tanároknak is szívből gratulálunk!

2021-11-25