ZOO program

Iskolánk az őszi és téli időszakban 8 alkalommal, 16 osztállyal vett részt a EFOP-3.3.6-17-2017-00011 „Mecseki természettudományos élményközpont fejlesztése” projekt foglalkozásain. több alsó és felső tagozatos osztályunk vehet vettek részt zoopedagógiai foglalkozásokon, látványetetéseken és vezetett állatkerti sétákon a pécsi állatkertben.
Iskolánk tanulói örömmel vettek részt zoopedagógiai foglalkozásokon, látványetetéseken és vezetett állatkerti sétákon a pécsi állatkertben, ahol minden alkalommal új ismeretekkel gyarapodott a tudásuk. A foglalkozásokon a gyerekek megismerkedtek a veszélyeztetett állatfajokkal, a különböző élőhelyek sajátosságaival, az ősmaradványokkal és simogathattak hüllőket is. A kisebbek részt vehettek az Öko-kör foglalkozásain, kalandoztak különböző kontinenseken, babonákkal és hiedelmekkel ismerkedtek, felfedezhették az élőlények élettereit. 
A nagyobbak állatkertet terveztek, állatok után nyomoztak a terráriumban, vagy feladatmegoldó mobiltelefonos applikáció segítségével járták végig az állatkert ösvényeit és gyűjtöttek információkat például az állatkert legújabb lakóiról, a vörös pandákról.

Köszönjük a lehetőséget és a szervezést Fehér Sarolta kolléganőnknek!

2022-02-22