Adni jó

„Egy tábla Szeretet”

lyons.01​​​​​​​

Nagy hagyománya van iskolánkban az adventi adományozásnak. Minden évben csatlakozunk valamely városi vagy országos kezdeményezéshez. Idén iskolai szinten a Pécsi Első Lions Club „Egy tábla Szeretet” gyűjtésében vettünk részt. A Club felhívása a Zöld Egyetem közvetítésével jutott el hozzánk. A gyűjtést Józsa Tímea tanítónő koordinálta.

A porta melletti gyűjtőhelyre rengeteg csokiadomány érkezett. Végül két nagy dobozt telt meg az akció ideje alatt, amit a gyűjtés végén eljuttattunk a szervezőkhöz. A Lions Club levelét, ill a mellékelt képeket megosztva szeretnénk megköszönni minden adakozónak a szíves felajánlást.

Tisztelt Tanárnő!
Kedves Tímea!

 

A Pécsi Első Lions Club és a magam nevében szeretném tisztelettel megköszönni, áldozatos munkáját, mellyel az iskola tanulóit és munkatársait arra ösztönözte, hogy ebben a nehéz helyzetben is, az összefogás erejével szebbé tudjuk tenni a rászoruló családok ünnepét.

 

Köszönjük, hogy klubunk „Egy tábla szeretet” projektjének sikeréhez, a rengeteg csoki- és édességadományukkal hozzájárultak.

 

Lions barátsággal:

 

Hajdu Kata
2020/2021. évi elnök
Pécsi Első Lions Club

 

lyons.02​​​​​​​

 

Adományozás a 6.b-ben

 

6.b.01

 

A 6.b osztályosok két gyűjtési akcióban is részt vettek az adventi időszakban.

  • Élelmiszergyűjtési akció a COVID-19 járványhelyzet miatt a bajba jutott családok számára.
  • Karácsonyi játékgyűjtési akció hátrányos helyzetű gyerekek számára.

Mindkét esemény az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ, a Pécsimami Közhasznú Egyesület, valamint Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka „Az év női példaképe Baranyában” 2020-as díjazottja együttműködésében valósult meg.

6.b.02​​​​​​​

 

6.b.03​​​​​​​

A kezdeményezésekhez diákjainkon kívül a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjának pécsi csapata, valamint a Mátyás Király utcai Általános Iskola is csatlakozott. 

A hatodik bések két hét alatt 30-40 kg tartós élelmiszert és 20-25 cipősdobozt/játékcsomagot gyűjtöttek, amit azóta a szervezők eljuttattak a hátrányos helyzetű gyermekekhez, illetve a járvány miatt nehéz helyzetbe került családokhoz.

Köszönjük az adományokat a gyerekeknek és szüleiknek!

az iskolavezetés

2020-12-17