Ki a ludas? avagy Márton-nap a Gyakorlóban

„(…) az este végére az egész olyanná válik, mint egy adventi vásár.” – így jellemezte Vinczéné Warvasovszky Orsolya, azaz Orsi néni az eddigi Márton-napokat, ahol punccsal, lámpásokkal ünnepeltek a németesek és a vendégek.

Idén a vírushelyzetre való tekintettel rendhagyó Márton-napot tartottak iskolánkban.

A 16 éves múltra visszatekintő ünnepet ezúttal is a némettanárok szervezték, Orsi néni vezetésével. Ezen időkben is próbáltak megtartani valamit a hagyományokból. Ugyan a szokásos műsor és az esti puncsozás elmaradt, így az eredeti hangulatot nem tudták megteremteni, azonban a felvonulásra idén is sor került.

A németes csoportok – a járványügyi szabályok betartásával, külön időpontokban – kezükben világító lámpásokkal vonultak végig az iskola udvarán. A szokatlan eseményen volt ének, cukoreső, minden, ami az ünnephez tartozik. Az alsós csoportok saját készítésű lámpásokkal világították meg a Gyakorló udvarát.

Igaz, hogy a hagyományos iskolai rendezvény elmaradt, de ha tehetik, ünnepeljék meg a Márton-napot otthon! Adnánk is egy jó tanácsot a vacsorához: „aki Márton-napján libát nem eszik, egész évben éhezik.”

készítette: Bankó Eszter, Divéki Panka, Fekete-Molnár Maya, Klement Tamás (8.a)

 

2020-11-11