LEVÉL AZOKNAK…

 

kt​​​​​​​​​​​​​​

Volt tanítványunk, a kiemelkedően tehetséges Klement Tamás rövid írással indult a Bolyai János Matematikai Társulat egyik pályázatán. Munkáját beválasztották a legjobb 27 pályamű közé, ezek között közönségszavazással döntik el a helyezéseket.

Tamás kivételes tehetségű tanítványunk volt, aki több területen ért el sikereket itt az Egyes Gyakorlóban. Irodalmi szárnypróbálgatásaival már ötödikes korában országos novellapályázatot nyert. 2019-ben Nemzet Fiatal Tehetsége Ösztöndíj támogatásával jelent meg Ki vagy Te, Jászoviczy? című önálló kötete. Mivel a természettudományok is érdekelték, próbára tette képességeit. Tehetségét, kitartását a XXII. Jedlik Ányos Országos Fizikaverseny országos 1. helyezése bizonyította.

Sikerei a középiskolában is folytatódtak. Miközben nyelvészeti érdeklődésére alapozva az Édes anyanyelvünk verseny 2022-es, országos döntőjében Kazinczy-plakettet és különdíjat nyert, addig az írással sem hagyott fel. Idén tavasszal a Te és a természettudományok – mesés történetek (TETT) című országos novellaíró pályázaton 2. helyezést ért el.

Tamás mostani versenyre beküldött írása az alábbi helyen található:

SZÖVEGPÁLYÁZATOK 223. Levél mindazoknak, akikkel sosem találkoztam, pedig szerettem volna

Amennyiben a hír olvasójának tetszett a szöveg, szavazni itt lehet.

Köszönjük!

FRISSÍTÉS!

Kedves Gyakorlós Tanárok, Diákok, Szülők, Ismerősök, Barátok!

Ezúton szeretném megköszönni a támogatást mindenkinek, aki szavazott "Levél mindazoknak, akikkel sosem találkoztam, pedig szerettem volna" című alkotásomra, mely a Bolyai János Matematikai Társulat APP&X pályázatának közönségszavazásán vett részt még decemberben. Örömmel értesítem Önöket, hogy a fenti írásom a 3. korcsoport szöveg kategóriájának fődíja mellett a Közönségdíjat is elnyerte, mely az Önök segítsége nélkül aligha sikerülhetett volna. Óriási boldogság és megtiszteltetés, hogy a ballagásom után több évvel is a „Gyakorlós Közösségre" mindig számíthatok. Külön köszönöm mindazoknak, akikkel sosem találkoztam (pedig szerettem volna :)), mégis megtiszteltek figyelmükkel és bizalmukkal, és szavaztak.

kt​​​​​​​

A pályázat részletes eredményei az alábbi linken megtekinthetők a győztes pályamunkákkal együtt:
APP&X PÁLYÁZATI KIÍRÁS 2023/2024 - Bolyai Társulat
Ha esetleg valaki további hasonló szövegeket olvasna, ajánlom A kakaó című díjazott írást. Fordulatos történet, amely a végtelen témáját dolgozza fel humoros formában.

Ismételten hálásan köszönöm a támogatást! Szép Gyakorlós napokat kívánok mindenkinek!

Klement Tamás

kt

 

2024-01-24