Rébék-Nagy Márta

Rébék-Nagy  Márta
Munkaközösség
Az alábbi tantárgyakat tanítja:
Az alábbi osztályokban tanít:

2004 óta dolgozom a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 1. Számú Általános Iskolájában. A szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán végeztem angol nyelv és irodalom szakos tanárként és tanítóként. 

Számomra az „Egyes Gyakorló” mindig is többletjelentéssel bírt.  Gyerekként itt tölthettem az általános iskolás éveimet, majd már hallgatóként ebben az iskolában végeztem a tanítási gyakorlatom nagy részét. Külön ajándék számomra, hogy a gyakorlatom során és a pályám elején még együtt dolgozhattam a „régi” kedves tanáraimmal, tanítóimmal, akiknek sokat köszönhetek, akik meghatározóak voltak a tanári és tanítói pályámhoz való viszonyulásomban, és akikre a mai napig szeretettel gondolok. 

Az első néhány évben napközis tanítóként dolgoztam, majd később angol szakos tanárként tanítottam minden évfolyamon. 

2010-ben MA diplomát szereztem a PTE Bölcsészettudományi Karának angol nyelv és irodalom szakán.

Tanítóként nagy hangsúlyt szeretnék fordítani a nyugodt, kiegyensúlyozott légkör megteremtésére, amelyben a gyerekek biztonságosan mozognak. 
Első osztályban fontosnak tartom a mindennapi szokások, a napi rutin kialakítását, amely stabil alapot biztosít a gyerekek fejlődéséhez. Igyekszem az iskolai feladatok sorát színesíteni dalokkal, versekkel és mondókákkal. Célom, hogy a gyerekekkel az egyes tevékenységi formákat sűrűn váltogatva, koncentrációs készségüket fokozatosan fejlesztve, hatékonyan tudjunk együtt dolgozni. Vallom, hogy a 6-7 éves gyermekek egészséges fejlődéséhez hozzátartozik, hogy sok időt töltsenek a szabad levegőn, 
így erre nagy hangsúlyt szeretnék fektetni. Szeretném, ha közvetlen kapcsolat alakulhatna ki a szülők és a tanítók között, amely megalapozhatná a kölcsönös együttműködésünket és segíthetne abban, hogy a gyermekek minél hamarabb magabiztos, lelkes iskolásokká váljanak.