Pécsi Tudományegyetem

Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
1. Számú Általános Iskolája

 

6.b 2019-2020

6.b

Osztályfőnök: Vinczéné Warvasovszky Orsolya
Osztályfőnökhelyettes: Klencsár Dezső

 Osztályesemények

a 2017-2018-os tanévben:

Pagony könyvesbolt
Méltóság mezeje

Komplex nap

 

 Osztályesemények

a 2016-2017-os tanévben:

Méltóság mezeje 2017

Elsősegély

Új-Zélandról

Hofman Gyula

Kenyérsütés

Víztakarékosság

Gofri készítés

Szendvics készítés

Karácsonyi ünnepség

 

 

a 2015-2016-os tanévben:

Az osztály legjobb olvasói

Tettyei kirándulás

Harisnyás Pippi

Állatvédőnap

Amira RG bajnok

Életmentő tanfolyam

Komplex nap 

Tudásközpont

 

Névsor:

1. Dankó Lóránt Krisztián
2. Fodor Barnabás
3. Füzes Léna
4. Gyenis Laura
5. Gyulai Barnabás
6. Hornok Máté
7. Horváth Eszter
8. Horváth Laura Ágnes
9. Hölbling Barna Bence
10. Kállai Barnabás
11. Kasper Viktória Renáta
12. Kereszturi-Farkas Sámuel
13. Krampol Kinga Dominika
14. Kucska Luca
15. Kumánovics Lilla
16. Lipcsei Sára
17. Márics Luca
18. Marton Lehel
19. Merk Tamás
20. Nagy Domonkos József
21. Németh Péter András
22. Priol Amira
23. Ritzl András Pál
24. Szalmásy Kálmán Elek
25. Szatyor Mátyás Hunor
26. Torma Dániel
27. Tukács Bence
28. Végh Laura Hanna
29. Vidák Márk

Galériák: 
Anyáknapi ünnepség
Többek között a Lúdas Matyi című darabot adta elő a 4.b osztály. A sírva-nevető közönség - mondhatjuk- nagyon jól szórakozott ezen az este 6-ig tartó előadáson. Nem csak az édesanyáknak és nagymamáknak, de az apukáknak is szólt ez a kis előadás. Hajni néni - mint főrendező- nagyot alkotott ezen búcsúzó rendezvényen. (Csak a Kodály terem ajtajának másik szárnyát tudtuk volna kinyitni, a visszapakolás biztosan nem rontotta volna el annyira a katarzist...)
Lakatos Norbi - a vaklufis
Vendégünk volt az osztályban Lakatos Norbi a Vaklufis. Érdekes előadást tartott a látássérült emberek életéről, a vakvezető kutyákról, valamint a lufihajtogatásról. Köszönjük dr. Tóth Ildikónak (Németh Peti anyukájának) a szervezést.
Madárgyűrűzés
Áprllis 19-én, csütörtökön a 4.b és a 3.b Sumonyba indult a madárgyűrűzés- és befogás titkainak kifürkészésére. A gyűrűzést sajnos csak a szakember végezhette, de a madárelengedésben nagyon sok bátor madarász részt vehetett. Nagy köszönet illeti Szatyor Miklóst a szervezésben és kivitelezésben nyújtott segítségéért.
Pezsgőházi pince
Szilágyi Zsuzsa néni idegenvezetésével bejárhattuk a megújult pezsgőházi pincerendszer egy részét. Villanyokat lekapcsolva, elemlámpákkal világítottunk a sötétben. Még az erjesztőkádakba is bemászhattak a bátrabbak.
Locsolás
A tavaszi szünetben született
Kállai Barnabás Nemzetközi Úszóverseny Szerbia 50m pillangó 3.hely 100m vegyes 3.hely 8*50m váltó 3.hely Kanizsa Kupa Nemzetközi úszóverseny 50m gyors 3.hely 50m hát 3.hely 50m pillangó 2.hely 4*50m váltó 2.hely Kumánovics Lilla 2.helyezést, Lipcsei Sára 13.helyezést ért el a Kalmár László matematika megyei versenyen. Füzes Léna és Gyenis Laura az Aerobic Magyar Kupa 2. hely Végh Laura Hanna Területi Modern táncverseny 2. hely Ritzl András Pál Országos Harmonika Verseny területi válogatóján bejutott az országos döntőbe Kasper Viktória Hetényi Ülőbika Kupa lovasverseny
Szent György lovagrend köszönőlevele
Csatolva küldöm a Szent György lovagrend köszönőlevelét. Meggyesi Éva elmondta, hogy a Meszesi Tanodában hatalmas volt az öröm, amikor megkapták az adományokat. Sajnos még mindig vannak olyan gyerekek, akik a 21. században, tőlünk nem is olyan távol, mély nyomorban élnek. Rajtuk próbáltunk segíteni az eljuttatott adományokkal. Köszönöm szépen mindenkinek, akik hozzájárultak az adományozáshoz.
Harmonika fesztivál
Baranya Megyei Zongora Növendéktalálkozó
Priol Amira "zongoraművésznőnk" újabb oklevelet gyűjtött be.
Mesemondó verseny
Végh Laura és Tukács Bence arany minősítést kaptak
Álarc készítés
A farsanghoz közeledve nagy munkába fogtunk. Egyéni tervezésű és készítésű álarcokat készítettünk papírmasé technikával.
Paralimpia
Osztályunk is csatlakozott a Magyar Parasport Napja programhoz. A gyerekek kiselőadásokat tartottak a paralimpiákról, a parasport fontosságáról és eszméjéről. Megismerkedtünk a paralimpikonok életével is.
Farsang 4.b 2018
A Diákelőadók versenyén a 4.b osztályosok közül Szatyor Mátyás Hunor arany, Kumánovics Lilla ezüst, Lipcsei Sára, Vidák Márk és Szalmásy Kálmán bronz minősítést szerzett.
Varrás
Vetélkedő
Környezettudatos viselkedéssel kapcsolatos vetélkedőt tartottunk. A vetélkedőt Hajni néni szervezte, Zoli bácsi volt a szigorú zsűri (nehéz munkája volt). A gyerekek jól szórakoztak. Értékes nyereményekkel lett gazdagabb minden csoport.
Csontkamra
A székesegyház legmélyebb és legmagasabb pontját látogattuk meg.
Lámpás készítés
Egy kis maszatolás után csinos lámpácskák születtek.
You shall not pass!