Pécsi Tudományegyetem

Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
1. Számú Általános Iskolája

 

6.a 2019-2020

6.a Osztályfőnök: Schóberné Kozma Márta, osztályfőnökhelyettes: Simon Gabriella

 

1. Béres Dorottya
2. Biró Marcell
3. Gasz Márton
4. Gergely Luca
5. Kecskés Emma
6. Kiffer Hanna Réka
7. Kis-Gombár Blanka
8. Kiss Zsuzsanna
9. Koós Abigél Szüvellő
10. Kozmann Milán
11. Márton Gergő
12. Obert Panna Napsugár
13. Pál Enikő
14. Papp Veronika
15. Pásztor András
16. Péter Réka
17. Ripli Panna
18. Rózsavölgyi Katalin
19. Szántó Dóra Andrea
20. Torma Csanád
21. Vajda Dániel
22. Várnagy Nóra
23. Varsányi Sára
24. Vermes Áron
25. Vincze Zalán
26. Wünsch Anna

Galériák: 
Mohács - Busójárás
Fenntarthatósági projektnapok
A projektnapokon környezetünk megóvásáról tanulhattunk, sokféle játékos foglalkozáson vehettünk részt, pl.: újrahasznosított eszközöket készíthettünk, kísérleteztünk, vetélkedhettünk, és segíthettünk a Botanikus Kertben is. Én magam nagyon élveztem és úgy láttam, a többiek is. (Wünsch Anna)
Mecseki túra
Először is köszönjük Tóth Jenő bácsinak, hogy egy ilyen szuper kalandban vehettünk részt! Túránk egy rövid buszozás után a Mandulástól indult. A Kis-Tubes kilátónál megálltunk egy kis „városnézésre”: gyönyörű látkép tárult elénk. Rövid pihenő, majd séta a Nagy-Tubesre. Ki gondolta volna? Innen is meseszép volt a kilátás. Evés-ivás, aztán vissza a Mandulásba. Útközben medvehagymát is szedtünk. A programot egy nagyon jó számháborúval zártuk. (Kiffer Hanna 5. a)
Skill Labor
Az 5. a osztálynak ismét egy egyedi és különleges élményben volt része. Gasz Márton szülei jóvoltából meglátogathattuk a PTE Orvosi Egyetem Skill Laborát. Érdekes és szórakoztató foglalkozáson vettünk részt: megtanultuk, hogyan kell újraéleszteni, kipróbáltuk a lélegeztetést. Gyakorlat közben „eltörtünk” néhány bordát, de megnyugodtattak bennünket, hogy a lényeg az, a sérült esélyt kaphat a felépülésre. Körülnéztünk egy műtőben is, kézbe vehettünk több orvosi eszközt, megtudtuk, mire és hogyan használják őket. (Szántó Dóra, Wünsch Anna)
Komplex nap 2018
Az 5. a osztály izgalmas kalandban vehetett részt a Komplex napon. Az első játékban filmeket kellett felismernünk különböző hangok alapján, majd a filmekhez kapcsolódó plakátok megfigyelése következett. A rejtvényfejtésnél kiderült, mennyire voltunk jó megfigyelők. Még szavakat gyűjtöttünk egy szófelhőbe, aztán kiderült, hogy hova is megyünk. A Szerecsen patikában folytatódott a programunk, ahol sok érdekes dolgot meséltek és mutattak meg nekünk: megismertük a patika történetét, megnéztük a berendezését, hallottunk koponyalékelésről, kóstolhattunk rózsalevelet, rágcsáltunk különböző fűszereket, végül még nyugtató és fertőtlenítő hatású teát is készítettünk. Jól éreztük magunkat, másoknak is ajánljuk a patika megnézését. (A beszámolót írták: Szántó Dóra, Torma Csanád és Wünsch Anna. Fotózott: Péter Réka.)
You shall not pass!