Pécsi Tudományegyetem

Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
1. Számú Általános Iskolája

 

 

 

5.a

5.a Osztályfőnök: Schóberné Kozma Márta, osztályfőnökhelyettes: Simon Gabriella

 

1. Albert Emma
2. Béres Dorottya
3. Gasz Márton
4. Gergely Luca
5. Kecskés Emma
6. Kiffer Hanna Réka
7. Kis-Gombár Blanka
8. Kiss Zsuzsanna
9. Koós Abigél Szüvellő
10. Kozmann Milán
11. Obert Panna Napsugár
12. Pál Enikő
13. Pásztor András
14. Péter Réka
15. Ripli Panna
16. Szántó Dóra Andrea
17. Torma Csanád
18. Vajda Dániel
19. Várnagy Nóra
20. Varsányi Sára
21. Vermes Áron
22. Vincze Zalán
23. Wünsch Anna

Galériák: 
Mohács - Busójárás
Fenntarthatósági projektnapok
A projektnapokon környezetünk megóvásáról tanulhattunk, sokféle játékos foglalkozáson vehettünk részt, pl.: újrahasznosított eszközöket készíthettünk, kísérleteztünk, vetélkedhettünk, és segíthettünk a Botanikus Kertben is. Én magam nagyon élveztem és úgy láttam, a többiek is. (Wünsch Anna)
Mecseki túra
Először is köszönjük Tóth Jenő bácsinak, hogy egy ilyen szuper kalandban vehettünk részt! Túránk egy rövid buszozás után a Mandulástól indult. A Kis-Tubes kilátónál megálltunk egy kis „városnézésre”: gyönyörű látkép tárult elénk. Rövid pihenő, majd séta a Nagy-Tubesre. Ki gondolta volna? Innen is meseszép volt a kilátás. Evés-ivás, aztán vissza a Mandulásba. Útközben medvehagymát is szedtünk. A programot egy nagyon jó számháborúval zártuk. (Kiffer Hanna 5. a)
Skill Labor
Az 5. a osztálynak ismét egy egyedi és különleges élményben volt része. Gasz Márton szülei jóvoltából meglátogathattuk a PTE Orvosi Egyetem Skill Laborát. Érdekes és szórakoztató foglalkozáson vettünk részt: megtanultuk, hogyan kell újraéleszteni, kipróbáltuk a lélegeztetést. Gyakorlat közben „eltörtünk” néhány bordát, de megnyugodtattak bennünket, hogy a lényeg az, a sérült esélyt kaphat a felépülésre. Körülnéztünk egy műtőben is, kézbe vehettünk több orvosi eszközt, megtudtuk, mire és hogyan használják őket. (Szántó Dóra, Wünsch Anna)
Komplex nap 2018
Az 5. a osztály izgalmas kalandban vehetett részt a Komplex napon. Az első játékban filmeket kellett felismernünk különböző hangok alapján, majd a filmekhez kapcsolódó plakátok megfigyelése következett. A rejtvényfejtésnél kiderült, mennyire voltunk jó megfigyelők. Még szavakat gyűjtöttünk egy szófelhőbe, aztán kiderült, hogy hova is megyünk. A Szerecsen patikában folytatódott a programunk, ahol sok érdekes dolgot meséltek és mutattak meg nekünk: megismertük a patika történetét, megnéztük a berendezését, hallottunk koponyalékelésről, kóstolhattunk rózsalevelet, rágcsáltunk különböző fűszereket, végül még nyugtató és fertőtlenítő hatású teát is készítettünk. Jól éreztük magunkat, másoknak is ajánljuk a patika megnézését. (A beszámolót írták: Szántó Dóra, Torma Csanád és Wünsch Anna. Fotózott: Péter Réka.)
You shall not pass!