Pécsi Tudományegyetem

Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
1. Számú Általános Iskolája

 

4.c 2019-2020

4.c  Osztályfőnök: Nürnberger Judit  -  Napközis nevelő: Mátrainé Mérő Zsuzsanna

1. Angyal Réka
2. Belső Gergő
3. Convento Christopher Antonios
4. Füleki Szimonetta Szemira
5. Füleki Tamara Szamira
6. Gelányi Dániel
7. Kőrösi Balázs András
8. Lónay-Tóth Bertalan
9. Lovász-Kiss Levente
10. Majorosi Hanna
11. Máy Anna
12. Merk Dániel
13. Nagy Marcell
14. Navreczki Dávid
15. Pallai-Wéber Áron
16. Patkó Borka
17. Pintér Bálint
18. Seres Luca Flóra
19. Tárnok Donát
20. Ungurán Zsombor
21. Végh Alexandra Melissza
22. Winkler Vivien
23. Xin Junke
24. Yan Ziging

Galériák: 
Fenntarthatósági Témahét
Fenntarthatósági Témahét 2019. március 18-22. „Zsákban hozzák a meleget!” projekt 3. c osztály A projekt során az időjárással, a Föld éghajlatának változásával foglalkoztunk. Megismerkedtünk a hosszú idő során kialakult népi megfigyelésekkel, a jeles napokhoz kötődő szokásokkal és a tudósok által megállapított tényekkel. Megnéztük, hogy az óceánok, tengerek hogyan befolyásolják Földünk éghajlatát. Vizsgáltunk Magyarországon mért szélső értékeket, melyek hőmérsékletre és csapadékra vonatkoztak. Beszélgettünk a Föld vízkincsének használatáról és megóvásáról. A feladatok között szerepeltek még rejtvények, hangfelismerések, daltanulás és kertészkedés.
Európai Hulladékcsökkentési Hét
A 3.c osztály is csatlakozott az iskolánkhoz érkező felhíváshoz, mely az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében a hulladék csökkentésével és hasznosításával kapcsolatos. Gyűjtöttünk gurigákat, dobozokat, palackokat. Beszélgettünk arról, hogyan tudjuk saját hulladéktermelésünket csökkenteni, illetve újrahasznosítani. Az ezekből készült alkotások láthatók a képeken.
A Népmese Napja
Iskolánk két harmadikos osztálya / 3.b, 3.c / csatlakozott a HUNRA felhívásához. A Népmese Napját-t a Mátyás-évvel összekapcsolva ünnepelte meg az idén, szeptember 27-én. Ez a nap különleges volt amiatt is, hogy az iskolában aludtak a gyerekek. A programban szerepelt: könyvtári foglalkozás a Corvinákról és iniciálé rajzolás, bajvívás, lovagi torna a tornateremben, bátorságpróba az iskola sötét folyosóin, a mesékhez kapcsolódóan tréfás fejtörők, mozgatható papírbábból udvari bolond készítése, reneszánsz zene és tánc, a program végén lakoma. A takarodó után Mátyás-meséket hallgatva aludtak el a gyerekek. A program szervezői: Oszoli-Pap Márta tanító 3.b , Nürnberger Judit tanító 3.c, Pammerné Fehérvizi Márta könyvtáros, Mátrainé Mérő Zsuzsanna tanító, Pajor Judit tanító. http://www.nepmesenap.hu/index.php/csatlakozok-2018
Komplex nap
A komplex tanulmányi napon a 2.c osztállyal a Szent István téren jártunk. Megtekintettük a világörökségi helyszíneket, amikről sok új információt tudtunk meg. Képeink részben a külső helyszíneket, részben az elkészült munkáinkat és az értékelés pillanatait mutatják be. A szép könyvjutalmakkal nagy örömet szereztünk a gyerekeknek.
You shall not pass!