Pécsi Tudományegyetem

Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
1. Számú Általános Iskolája

 

4.b 2019-2020

Események:

   Térhatású karácsonyfadíszek

   Kirándulás

  Gyümölcsnap

   Malomvölgy

 

4.b  Osztályfőnök: Oszoli-Pap Márta - Napközis nevelő: Pajor Judit

1. Barna Szofia Róza
2. Borbás Márton
3. Bucsuházy Botond
4. Cenaj Indira
5. Gaál Emma
6. Gergely Domonkos
7. Goldmann Mátyás
8. Heindl Réka
9. Hell Gréta
10. Hergenrőder Levente
11. Jung Boglárka
12. Kanizsai András János
13. Magyar Marcell
14. Őrlős Gréta Julianna
15. Sabacz-Kováts Panna Berill
16. Sági Krisztián
17. Sánta Nadin Lilla
18. Sáska Laura
19. Siklósi Leonetta
20. Somody Boldizsár Pál
21. Szeifer-Tóth Viktória Maja
22. Tabár Szonja Eszter
23. Wortner Viktória

 

 
Galériák: 
Pályaorientációs nap
Négy szülő: egy gyógytornász, egy sürgősségi osztályvezető orvos, egy rendezvényszervező és egy ügyvéd mutatta be a gyerekeknek mindennapi munkáját. Megnyugtató beszámolót hallottunk a sérülések utáni rehabilitációról, majd gerinctornáztunk. Bepillantottunk a sürgősségi osztály munkájába, hallhattuk, hogyan alakult ki az orvosi hivatás. A rendezvényszervezés sokszínűségéről, néhol izgalmas és vicces pillanatairól néztünk képeket, majd zárásként francia sanzont is hallottunk. Az ügyvédi hivatás bemutatása után érkezett a legtöbb kérdés a gyerekek részéről. Nagyon izgatta a fantáziájukat, hogy ki miért kerülhet börtönbe, stb. Köszönjük Straub Alexandrának, Nagy Nórának, Dr. Kanizsai Andrásnak, és Dr. Hergenrőder Tamásnak a közreműködést! A szülők előadásai után ― a Code Week-hez is kapcsolódva ― Zümivel, a padlórobot segítségével derítették ki a gyerekek, hogy a Berger-csapat szereplőinek mi a szakmája, milyen munkaköreik vannak. Végül terápiás kutyabemutatón vettünk részt. Tartalmas napunk volt! Oszoli-Pap Márta, Pajor Judit
Aradi vértanúk - így emlékezett a 4.b osztály
A 4. b-sek a nemzeti emlékezet napján faliújsággal tisztelegtek az aradi hősök előtt.
Anyák-apák napja
A 3. b osztály rendhagyó anyák-apák napját rendezett. A gyerekek kérdésekkel, feladatokkal készültek, melyekre az anyukák és az apukák csapata próbált egymással vetélkedve felelni. A jó hangulatú vetélkedőt a gyerekek anyukájukról írt mondatai, és az ajándékozás zárták.
A Népmese Napja
Iskolánk két harmadikos osztálya / 3.b, 3.c / csatlakozott a HUNRA felhívásához. A Népmese Napját-t a Mátyás-évvel összekapcsolva ünnepelte meg az idén, szeptember 27-én. Ez a nap különleges volt amiatt is, hogy az iskolában aludtak a gyerekek. A programban szerepelt: könyvtári foglalkozás a Corvinákról és iniciálé rajzolás, bajvívás, lovagi torna a tornateremben, bátorságpróba az iskola sötét folyosóin, a mesékhez kapcsolódóan tréfás fejtörők, mozgatható papírbábból udvari bolond készítése, reneszánsz zene és tánc, a program végén lakoma. A takarodó után Mátyás-meséket hallgatva aludtak el a gyerekek. A program szervezői: Oszoli-Pap Márta tanító 3.b , Nürnberger Judit tanító 3.c, Pammerné Fehérvizi Márta könyvtáros, Mátrainé Mérő Zsuzsanna tanító, Pajor Judit tanító. http://www.nepmesenap.hu/index.php/csatlakozok-2018
Pályaorientációs nap
A pályaorientációs napon Jung Bogi édesapjának munkahelyére látogathattunk el. A gyerekek bepillantást nyertek a víztisztítás folyamatába, a levegő pollentartalmának megfigyelésébe.
Űrkalandon a 3. évfolyam
A környezetismeret "Földünk kísérője a Hold" című témaköréhez kapcsolódva űrkalandon vett részt a 3.b osztály az Árkádban. Megismerkedtek a gyerekek a bolygókkal, kipróbálták, milyen lehetett a Holdon járni.
You shall not pass!