Pécsi Tudományegyetem

Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
1. Számú Általános Iskolája

 

3.a 2019-2020

3.a​

Remesné Ujjady Gabriella –  dr. Feketéné Antal Alice

 

Események a 2018-2019-es tanévben:

Pályaorientációs nap

Események a 2019-2020-as tanévben:

Karantén képek

 


1. Alvári Sára Liza
2. Bitter Alma Judit
3. Bűcs Fülöp
4. Chen Ziyu
5. Dögei Léna
6. Elekes Alma Eszter
7. Farkas Barnabás
8. Gelányi Zita
9. Hergenrőder-Molnár Babett
10. Hohner Zalán
11. Járai Dávid
12. Kalácska Réka
13. Késmárky Gréta Hanna
14. Kumánovics Miklós
15. Lipcsei Dániel
16. Marosvölgyi Anna
17. Obernyik Gvendolin Glenda
18. Maróti Mátyás
19. Skrut Dominika
20. Szekeres Adrienn Kíra
21. Szemes Zselyke
22. Tóth Zsombor
23. Török Lilla
24. Turcsics Laura Fanni
25. Vincellér Gergő
26. Vukmann Attila Vitéz

 
Galériák: 
Bolyai Természettudományi Verseny
A Bolyai Természettudományi Verseny területi fordulóján osztályunk csapata a 3. helyezést szerezte meg. Csapattagok: Bitter Alma, Járai Dávid, Elekes Alma, Lipcsei Dániel
Pályaorientációs nap
A 3. a osztály a kertészet, a növényápolás, ültetés és a talajvédelem rejtelmeivel ismerkedett egy forgószínpados foglalkozáson a PTE Botanikus Kertjében, ahol szakavatott kertészmérnök és kertészek irányításával csoportokban dolgoztak. Hasznos, kellemes délelőtt volt!
A Magyar Népmese Napján
A Magyar Népmese Napján, Benedek Elek születésnapjának évfordulóján a 3. a osztályosok Feketéné Antal Alice vezetésével egy meseelőadással kedveskedtek alsó tagozatos társaiknak. A képek a remek hangulatról árulkodnak. Köszönjük a felkészítők munkáját!
Kvalitás extra
A kvalitás extra országos döntőjén Késmárky Gréta anyanyelvből 1.helyezést, Bitter Alma szövegfeldolgozásból 1., Vukmann Attila 2. helyezést , Kumánovics Miklós matematikából 2. helyezést ért el.
Muzsikál az erdő
A " Muzsikál az erdő" országos koncertsorozat szervezői által meghirdetett rajzpályázaton Farkas Barnabás 2. a osztályos tanuló rajzát kiemelt díjban részesítették. Az ünnepélyes díjátadásra és a kiállításmegnyitóra Lakitelek- Tőserdőn került sor.
Mesemondó versenyen
A Berze N.J AMI által hirdetett mesemondó versenyen Hergenrőder Molnár Babett (2.a) ezüst minősítést, Maróti Mátyás (2.a) dicsérő oklevelet kapott. Felkészítőjük: dr. Feketéné Antal Alice.
Szánkózás a Barbakánnál 2.a osztály
Hogyan táplálkozzunk helyesen?
A 2.a osztályban a környezet óra keretein belül Vidák Szilvia védőnő tartott interaktív foglalkozást az egészséges táplálkozásról.
Komplex nap 2.a
A 2. a osztály a Komplex napon, előzetes csoportos projektfeladatként rövid idegenvezetéssel készülve, a Szent István tér épületeivel és szobraival ismerkedett.
Néprajzi múzeumban
Az 1.a osztály egy délelőttöt töltött a Pécsi Néprajzi Múzeumban, ahol pünkösdi szokásokkal ismerkedtek.
Védőnői óra a 2. a-ban
A 2.a osztályban Vidák Szilvia, iskolánk védőnője egy hallgató közreműködésével érdekes foglalkozást tartott arról, hogyan fejlődünk,növekszünk.
Mókus suliban a másodikosok
A 2. a osztály a Mecsekerdő Zrt. erdei iskolájában töltött egy délelőttöt Árpádtetőn. A Mókus tanösvényen Nagy Gábor erdésszel sétálva ismerkedtek az őszi erdő szépségeivel.
You shall not pass!