Pécsi Tudományegyetem

Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
1. Számú Általános Iskolája

 

Maruzsa Zoltán - tájékoztatás

 Tisztelt Szülők!

 

Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár 2020.03.11-én az alábbi az alábbi tájékoztatást adta iskolák igazgatóinak, melyet ezúton osztunk meg Önökkel:

„Ezúton tájékoztatom a kialakult koronavírus helyzettel összefüggő legfontosabb megelőző intézkedésekkel kapcsolatos feladatokról. 

Kérem, hogy minden iskolai programot, ünnepséget, tábort, erdei iskolát, külföldi utazást – beleértve ebbe a Határtalanul! programot, az ERASMUS+ programot, a külföldi nyelvtanfolyamot, valamint a testvériskolai látogatásokat is – szíveskedjen lemondani a tanulók, a pedagógusok és családjuk biztonsága érdekében. A jelen jelzés vonatkozik a várhatóan a hét végén megrendezésre kerülő március 15-i Nemzeti Ünneppel kapcsolatos megemlékezésekre is, javaslom, hogy ilyen megemlékezésekre legfeljebb osztálytermi szinten, vagy az intézményi rádióműsor formájában kerüljön sor. A Lázár Ervin Program keretében szervezett valamennyi esemény határozatlan ideig felfüggesztésre kerül…

Kérem, hogy az indokolatlan pánik elkerülése érdekében hívja fel a szülők és pedagógusok figyelmét arra, hogy csak a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon (https://koronavirus.gov.hu) szereplő információkat vegyék figyelembe.

Kérem, hogy azok, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel itthon vagy külföldi tartózkodásuk során, ne menjenek be az iskolába, maradjanak otthon, és haladéktalanul hívják fel telefonon a háziorvosukat, és kövessék az ő utasításait, ezen kívül más teendőjük nincsen. 

Mindannyiunk elemi érdeke, hogy a fertőzést megelőzzük. A megelőzésről és a helyes kézmosásról szóló videókat a https://koronavirus.gov.hu/megelozes linken érheti el.”

 

                                                                                 Az iskola vezetősége

 

You shall not pass!