Pécsi Tudományegyetem

Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
1. Számú Általános Iskolája

 

Foglalkozásokról

Floorball 
Munkafoglalkozás
Takarékossági világnap
Labdajátékok
Lampion készítés

A napközis foglalkozásokról

A napközis nevelőmunka az iskolai tanórák befejezésétől a tanulók hazameneteléig tartó pedagógiai folyamat. Fontos szempont, hogy a tanórai terhelés és a napközis tevékenység – a gyermek pszichoszomatikus sajátosságait figyelembe véve – harmonikus egységet képezzenek a nevelési folyamat egészét illetően.


Funkciója a szülők bejelentett igényeinek megfelelően – a szülők munkahelyi, illetve egyéb elfoglaltságának ideje alatt –, a gyermek testi-, érzelmi-, értelmi- és társas szükségleteinek kielégítése, az egészséges szocializáció feltételeinek intézményes biztosítása.Iskolánkban tíz napközis csoport működik.

A napközis foglalkozások az iskolai tanórák befejezésével kezdőnek, és délután 17 óráig tartanak. A tanórák befejezését követően a gyermekek az iskola ebédlőjében elfogyasztják ebédjüket, majd a szabad levegőn történő játékkal biztosítjuk számukra azt a lehetőséget, hogy társaikkal irányítás nélkül játszhatnak. Természetesen mi, felnőttek is kezdeményezünk közös játékot. Ha időnk engedi, szívesen keressük fel a közeli játszótereket, ahol kicsit jobban kiengedhetik hangjukat, és kedvükre szaladgálhatnak. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy kedvet ébresszünk a gyerekekben a tanulásra. Délután az elkészült házi feladataikat minden alkalommal ellenőrizzük. Igyekszünk a tanóra utáni szabadidőt minél színesebbé tenni. 

Húsvéti játszhóház

A tavaszi szünet előtt ajándékok készítésével kedveskedtek a nyuszinak a napközis gyerekek. A vágott, ragasztott, színezett figurák nagy kézügyességről tanúskodtak. Volt, aki öt nyuszi-csibe variációval lett gazdagabb. S persze azzal a jó érzéssel, hogy ezt egyedül, ő maga készítette el.

 

 

 

 

 

You shall not pass!